About

Maastunnel & Moving Images – Werk van Michael Bom (1967, Cape Town, Z.A.)
Met zijn Maastunnel expositie toonde Bom voor het eerst zijn autonome werken die geinspireerd waren door de Maastunnel in Rotterdam. Voor zijn expositie Moving Images gaat hij verder in op ontdekkingen die hij met zijn eerste werken heeft opgedaan.

Untitled. Pigment print op Hahne-mühle Fine Art papier, Oplage 25 stuks 52 x 39 cm, 2016

Untitled. Pigment print on Hahne-mühle Fine Art paper, 52 x 39 cm, 2016

Maastunnel – Michael Bom heeft zich in 2016 laten inspireren door de Rotterdamse Maastunnel. Dit resulteerde o.a in een aantal schilderijen, beelden, assemblages, foto’s en een optische licht-machine.

Met zijn zelf ontwikkelde optische licht-machine, die gebaseerd is op de barrier grid animation uit 1910, wil hij ons via bewegend beeld de Maastunnel op een surrealistische manier laten ervaren.

Michael Bom was inspired in 2016 by the Maastunnel in Rotterdam. This resulted in a number of paintings, images, assemblages, photographs and an optical light machine.

Moving Images I. Aluminium, perspex, electric motor, print, 95 x 65 x 7 cm, 2017

Moving Images I (close-up). Aluminium, perspex, motor, paper, lamp, 95 x 65 x 7 cm, 2017

Moving Images – Michael Bom maakt licht-machines met bewegend beeld die aansluiting vinden in de traditie van de kinetische kunst.

Fundamentele vormen, ritmes en bewegingen die we terug kunnen vinden in de natuur hebben Michael Bom geïnspireerd tot het maken van deze twee licht-machines.
Door middel van beweging en het gebruik van licht laat hij ons zijn waarnemingen
ervaren.

Basic shapes, rhythms and movements that we find in nature have inspired Michael Bom to create these new light machines. With the movement of his machines and the use of light he lets us experience his observations.